Магазин за шоколад Farfalle представя Caffarel - Пиемонтското съвършенство

Магазин за шоколад Farfalle представя Caffarel - Пиемонтското съвършенство

Wednesday, Jun 1, 2016 0 comment(s)

Назад в годините през 1826 г , Пол Кафарел и неговият син закупили стара изоставена фабрика отвъд Порта Суза в Торино, в която да могат да осъществят тяхната велика бизнес идея: да превръщат какаото в шоколад - "Храната на боговете". Благодарение на предприемаческия си дух, решителност и страст, Кафарел и неговият син започнали да произвеждат шоколад, възползвайте се от капацитета на революционна за онези дни машина.  Така се ражда Caffarel, компания предопределена да се превърне в истинска емблема на великата традиция - невероятен Пиемонтски шоколад. Мениджърските умения на собствениците спомагат малката компания да се пръвърне в основен фактор за сладкарската индустрия. И до днес те не изоставят занаятчийския си подход, благодарение на който създават уникални продукти като известното Джандуйото - изобретено от Кафарел през 1865 г и превърнало се в топ продукт за базираната в Торино компания. Джандуйотото, наречено на името Джандуя(прочут комедиен герой от Комедия дел Арте) е и до днес основният продукт на компанията и международен бестселър.

След 187 славни години производство на шоколад, дейността на Caffarel продължава в модерната фабрика в Люсерна Сан Джовани на площ от 20000 м2, малък град в провинция Торино, в който компанията се премества през 1968 г. Фабриката се състои от 3 отделни сгради с високотехнологични машини, които произвеждат 4000 тона продукти всяка година. Caffarel винаги е бил комбинация от минало и настояще, успешно произвеждайки чудесни традиционни рецепти на изкушения с високотехнологични системи. Днес продуктовата гама обхваща над 600 различни артикула, известни със своето качество и елегантност, представяйки на пазара най-добрия шоколад от регион Пиемонт.

Caffarel е прочут не само с шоколадовите си продукти, но и със  своите смучещи и желирани бонбони, традиционни Италиански печива и предварителни заготовки, използвани в сладкарството и производството на сладолед.  Във фабриката в Люсерна Сан Джовани с повече от 400 служители се използват само най-добрите съставки от най-добрите производители в световен мащаб. Всяка година Caffarel използва креативността си, за да подновява продуктовата си гама и да предлага продукти за специални поводи и големите празници. Освен традиционните Великденски яйца и Коледни специалитети, Caffarel произвежда много други продукти, които отразяват Пиемонтското съвършенство - от великите класики като Ночиолото, Кроканте джентиле и Пиемонте до различни подаръчни кутии с бонбони и гурме шоколадови блокчета за истинските ценители. Като компания лидер на пазара Caffarel  не игнорира стратегическото значение на опаковките, които са изцяло изработени в графичния им отдел. Всички Caffarel продукти са внимателно изработени до последния детайл. Всеки един от тях е завършен с ръчка изработка, точно като в занаятчийски сладкарски магазин, за да може компанията гордо да предостави ексклузивен продукт на изискани и изискващи клиенти.

Присъствието на Caffarel на световния пазар нараства през годините и днес изнася продукция в над 50 страни, включващи Япония, Китай, Германия, Франция, Испания, Португалия и България. Различните страни и култури започнаха да разпознават и да обичат традиционния Пиемонтски шоколад, за който Caffarel е посланик, започвайки от легендарната Джандуя и стигайки до ексклузивната рецепта за Ночиолото. От години Caffarel е член на Алтагамма - асоциация представляваща най-известните в света италиански компании, които демонстрират пред света италианската култура и стил и се различават от останалите със своята иновативност, качество, обслужване, дизайн и престиж.

От 1826 г. Caffarel представя Пиемонтското съвършенство в Италия и пред целия свят.


Оставете коментар