Съвършенството в Пиемонтската кухня - Tealdi

Съвършенството в Пиемонтската кухня - Tealdi

Tuesday, Jul 25, 2017 0 comment(s)

Имало едно време една ферма, където живеело едно семейство .... Въпреки приказното начало това не е басня , това е истинска история , която започва още от първите години на 19ти век и носи всички традиции на Пиемонтската кухня. През далечната вече 1944 г дядо се оженил и с баба закупили ферма близо до къщата, в която той живеел с родителите си. Въпреки младостта си той направил малка зеленчукова градина с домати , клончета магданоз , устойчиви лозя и много други видове зеленчуци и скоро започнал да получава реколта.

След време числеността на семейството нарастнала , фермата се разрастнала , наети били служители да се грижат за добитъка и плантациите и по този начин гладните гърла за хранене се увеличили. Баба, силна и енергична жена, освен че помагала на дядо в админстративните дейности, трябвало да се погрижи и за изхранването на всички тези хора, затова започнала да приготвя вкусни сосове и деликатеси, които станали известни в целия регион. Тя предала на следващото поколение всички тези типични рецепти за Пиемонтската кухня. И така докато баба готвила , дядо бил на градината добавяйки нови зеленчуци и плодове , които били необходими за вкусните рецепти на баба.

Броят на служителите продължил да нараства , за да могат да бъдат приготвяни най-вкусните салати , домати , чушки, тиквички , ягоди , праскови  и много други. Баба използвала всички тези прекрасни продукти , за да приготви акуратно традиционните семейни рецепти, като баня кауда , Пиемонтски ордьоври , вкусни сладка и много други ястия, които станали много популярни в района. Скоро тя била поканена да приготви тези специалитети за някои от благодорните семейства в региона, благодарение на което кухнята й станала много известна. Нейните рецепти, написани в малка тетрадка с кожени корици,  се прилагат и до днес при приготвянето деликатесите на компанията.

TabGreenLine съществува повече от 30 години и със своята марка Tealdi осигурява качествени храни за взискателни клиенти, които ценят занаятчийските продукти. Абсолютното качество в суровите , използвани при приготвянето на кулинарните специалитети - гаранция за перфектен избор на крайния клиент. Компания, създадена през 1979 г, се стреми ежегодно да промотира широка палитра новости, за да създава нови бизнес партньори в Италия и извън нея. Нашият успех се състои от една страна в качеството на натуралните продукти, приготвяни винаги по стара традиционна рецепта и от друга страна - уважението към клиента от гледна точка на доставки , поръчки и перфектно качество. Служителите в компанията работят професионално и учтиво, за да се спазват важните изисквания: клиентите да бъдат доволни. При производството се използват само продукти първо качество, селектирани от малки производители, без оцветители и химикали. Ние се чувстваме сигурни, че предлагаме невероятни хранителни специалитети на най-изисканите гурме клиенти, следвайки методи и древни рецепти, като по този начин запазваме вкуса на храната до най-високо ниво.

Компанията е базирана в Пиемонт, северозападна Италия, където откриваме: стотици километри планина с нейните събки , кестени , зрели сирена; морето и брега , които ни снабдяват с Босилек Дженовезе ДОП , артишок, маслини ; известните хълмове на Ланге с вината, трюфелите и лешниците и накрая, но не на последно място - равнината, богата на плодове и зеленчуци. Босилек Дженовезе ДОП , Сирене Кастелманьо ДОП , Пармиджано Реджано ДОП , Балсамов оцет от Модена ИГП , вино Небиоло ДОК, и вино Бароло ДОКГ са само част от най-престижните и изтънчени суровини, използвани за производството на нашите висококачествени специалитети по най-традиционните рецепти.

Какво прави марката Tealdi толкова уникална? Абсолютно занаятчийския произход на продуктите и 100%-вата автентичност са двете основни характеристики на марката. Всъщност никакви оцветители , консерванти и други химикали не се използват в нашите традиционни рецепти, за да се получи мечтан продукт, който притежава наградата Занаятчийско съвършенство.

Оставете коментар